top of page
  • Benjamin

Udvikling af social innovative projekter: Brugeren i centrum

Hvad er det vigtigste at tage højde for, ved udvikling af social innovative projekt


Ét af de vigtigste kendetegn, når man udvikler social innovative projekter er, at slutbrugerne af et produkt, ydelse eller løsning, er med i udviklingsprocessen. Det vil sige, at social innovation inddrager mennesker i udforskningen af mulige løsninger, som skal afproblematisere en udfordring. Mennesker, som i sidste ende skal have gavn af løsningen. Dermed bliver slutbrugerne set som en medproducent i udviklingen af løsningen, og er nøglen til succes.


Ved at inddrage slutbrugerne i den social innovative proces, er det særlig vigtigt at imødekomme deres sociale behov, hvor personernes ressourcer omdannes til positive udfald i en løsning. Således forstås også, at social innovation indeholder en kompetencestrategi, som ser på hvad der er af ressourcer hos det enkelte menneske, gruppe, netværk mm., som kan være strategi for at afsøge samarbejdsmuligheder.


Af egen erfaring ved vi, at inddragelse af slutbrugerne giver de bedste resultater. Især når projektudviklere stiller svære spørgsmål, når, fokuserer på de rigtige udfordringer og bygger konkrete løsninger, som kan mærkes, afprøves og diskuteres med slutbrugerne. På den måde kommer projektet til at være relevante, og virke optimalt slutbrugerne. Det er trods alt dem, der skal have gavn af løsningen.Kilder:

12 views0 comments

Comments


bottom of page