top of page
  • Benjamin

Hvorfor social innovation?

Updated: Jun 16, 2021

Hvorfor er social innovation vigtigt - og hvilken rolle har begrebet i nutidens samfund?


I nyere tid, står vi som verdenssamfund overfor en række globale udfordringer, som har effekt på alle samfund. Det gælder bl.a. økonomisk velstand, finansiel ustabilitet, politisk tumult, hungersnød og fattigdom. Alle er udfordringer, der har et socialt aspekt og som vi bliver nødt til at tage stilling til. Ifølge studier, giver udfordringerne mulighed for at skabe nye forretninger og virksomheder, hvis man vælger at arbejde aktivt med dem gennem social innovation.


Social Innovation kommer med et nyt mind-set og perspektiv end dem vi hidtil arbejder med, når samfundsmæssige udfordringer skal løses. Et mind-set, hvor man kigger på den enkelte gruppes behov og ønsker for at fremme livsvilkår og glæde - fremfor blot at kigge på det økonomiske perspektiv.


Til at igangsætte social innovative initiativer, er det nødvendigt med et økonomisk fundament som startkapitel. Derfor er det også mest i velstående lande, at vi ser social innovation. I forbindelse med dette, skal Social Innovation ikke ses som velgørenhed. Det er en måde for virksomheder og organisationer til at bidrage til samfundet, som i sidste ende skal give aktørerne noget igen. Økonomisk og/ eller branding mæssigt.


Flere studier konkluderer hermed, at social innovation ikke kun er godt for udviklingen af vores samfund - og dét af komme samfundsmæssige udfordringer til livs. Det er også en måde for virksomheder at skabe nye forretningsmodeller, og dermed mere vækst.Kilder:10 views0 comments

Comentarios


bottom of page