top of page
  • Benjamin

Hvad er Social Innovation?

Updated: Jun 16, 2021

'Social Innovation' er et begreb, der er kommet for at blive. Men hvad dækker begrebet over?


'Social Innovation' handler om udvikling af nye ideer, som løser samfunds- og miljømæssige behov og udfordringer. Det kan være ideer som produkter, ydelser, nye virksomheder eller organisations- og forretningsmodeller, der opfylder et behov og som skaber nye partnerskaber mellem forskellige aktører.


Sociale innovationer kan være alt fra arbejdsvilkår og uddannelse til samfundsudvikling og sundhed. Fælles er dog, at de sociale innovationer styrker samfundet på det sociale område – og de innovative processer har altid fokus på at skabe sociale positive forandringer.


Social innovation er en proces man typisk forbinder med socialt iværksætteri. Det er en aktivitet som foregår i virksomheder og offentlige instanser, som i sidste ende bliver til løsninger eller produkter, der gør en forskel for en særlig gruppe mennesker i samfundet. Det handler om at skabe revolutionerende produkter og nye løsninger, der skal afhjælpe sociale problemer. Når dette lykkedes, er der tale om social innovation.Kilder:

57 views0 comments

Comments


bottom of page